Zeilmakerij OOST

Laat je zeil (niet) stikken!

Reparaties

U kunt bij ons terecht voor het doorstikken of reparatie van uw bootkap of dekzeil. Hiervoor brengt u de kap langs en nemen we kort door wat er dient te gebeuren en overleggen we wanneer het werk klaar moet zijn. Veelvoorkomende reparaties zijn: doorstikken van de naden, een rits of raam vervangen, de bies opnieuw plaatsen en kleine (of grotere) reparaties daar waar het doek kapot is.

Doorstikken

Na een jaar of 7 zijn de garens van uw bootkap slechter geworden door weer en wind en de UV straling. Het doek is meestal nog redelijk in orde, maar de garens begeven het als eerste. U kunt dit overigens zelf controleren, door met uw nagel of een scherp voorwerp over de garens te gaan. Er is vaak weinig voor nodig om het te doen breken.

Als het garen vergaan is, dan hangt de kap als het ware nog aan elkaar op het gebruikte tape, en vaak is een windvlaag of iets dergelijks al voldoende om te zorgen dat uw kap scheurt op de naden. Voorkom dit en breng uw kap daarom tijdig bij ons langs om te laten doorstikken. Na het doorstikken is het vaak zinvol om de kap te reinigen en impregneren, dit doet u het beste met de produkten van Ultramar. Hierna kan de kap in de meeste gevallen nog wel een aantal jaren mee.

Nieuwe ramen

Na een aantal jaren zijn de ramen door het UV licht aangetast en broos geworden of donker en kunnen ze het beste worden vervangen, We gebruiken hiervoor raamfolie van 0,5 mm, dit is soepel en toch stevig genoeg. Kijk bij de prijslijst wat het vervangen van een raam u kost.

Prijslijst reparaties

Klein raam vervangen: € 50,-
Middelgroot raam: € 75,-
Groot raam: vanaf € 100,-

Rits vervangen (enkel): € 80,-
Reparaties & doorstikken: € 80,-/uur

Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Spoedreparatie (dagretour)

Wilt u uw kap op dezelfde dag terug, dan kan dit alleen op afspraak! We bepalen een dag, en die dag brengt u uw bootkap of zeil in de ochtend om half 10 en eind van de middag kunt u het weer ophalen. De bootkap (of dekzeil) dient droog en schoon te zijn.

De extra kosten voor de spoedreparatie bedragen:
bij reparaties tot 1 uur: € 25,-
bij reparaties tot 2 uur: € 50,-
bij reparaties boven de 2 uur: € 75,-