Zeilmakerij OOST

Laat je zeil (niet) stikken!

Reparaties

U kunt bij ons terecht voor het doorstikken of reparatie van uw bootkap of dekzeil. Hiervoor brengt u de kap langs en nemen we kort door wat er dient te gebeuren en overleggen we wanneer het werk klaar moet zijn. Veelvoorkomende reparaties zijn: doorstikken van de naden, een rits of raam vervangen, de bies opnieuw plaatsen en kleine (of grotere) reparaties daar waar het doek kapot is.

Doorstikken

Na een jaar of 7 zijn de garens van uw bootkap slechter geworden door weer en wind en de UV straling. Het doek is meestal nog redelijk in orde, maar de garens begeven het als eerste. U kunt dit overigens zelf controleren, door met uw nagel of een scherp voorwerp over de garens te gaan. Er is vaak weinig voor nodig om het te doen breken.

Als het garen vergaan is, dan hangt de kap als het ware nog aan elkaar op het gebruikte tape, en vaak is een windvlaag of iets dergelijks al voldoende om te zorgen dat uw kap scheurt op de naden. Voorkom dit en breng uw kap daarom tijdig bij ons langs om te laten doorstikken. Na het doorstikken is het vaak zinvol om de kap te reinigen en impregneren, dit doet u het beste met de produkten van Ultramar. Hierna kan de kap in de meeste gevallen nog wel een aantal jaren mee.

Nieuwe ramen

Na een aantal jaren zijn de ramen door het UV licht aangetast en broos geworden of donker en kunnen ze het beste worden vervangen, We gebruiken hiervoor raamfolie van 0,5 mm, dit is soepel en toch stevig genoeg. Kijk bij de prijslijst wat het vervangen van een raam u kost.

Belangrijke informatie !

De reparaties worden in het algemeen uitgevoerd op de vrijdagen, dus hou er rekening mee dat het in het hoogseizoen uw bootkap of dekzeil enkele weken bij ons kan liggen.

Spoedreparatie

Wilt u uw kap toch dezelfde dag terug,
dan kan dit alleen op afspraak.
Voor een grotere reparatie (vanaf € 150,-) rekenen wij €50,- extra. Voor een kleinere reparatie is dat € 20,- extra.

Prijslijst reparaties

Klein raam vervangen: € 45,-
Middelgroot raam: € 70,-
Groot raam: vanaf € 95,-

Rits vervangen (enkel): € 70,-
Reparaties & doorstikken: € 65,-/uur

Reparatie op dezelfde dag is mogelijk,
(wel in overleg) de extra kosten hiervoor bedragen € 25,-.

Alle prijzen zijn inclusief BTW.