Zeilmakerij OOST

Laat je zeil (niet) stikken!

Onze werkzaamheden

  • doorstikken van uw bootkap, dekzeil of huik
  • raam, rits of bies vervangen
  • diverse reparaties, zoals scheuren in het doek, spanbanden of drukknopen vervangen
  • nieuwe dekzeilen
  • luifels

Wanneer is het tijd om mijn kap te laten doorstikken ?

Na een jaar of 7 zijn meestal de garens van uw bootkap slechter geworden door weer en wind. Het doek is meestal nog redelijk in orde, maar de garens begeven het als eerste. U kunt dit overigens zelf controleren, door met uw nagel of een scherp puntig voorwerp over de garen te gaan. Er is vaak weinig voor nodig om het te doen breken.

Als het garen eenmaal weg is, dan hangt de kap als het ware nog aan elkaar op het gebruikte tape, en vaak is een windvlaag of iets dergelijks dan al voldoende om te zorgen dat uw kap uit elkaar valt. Voorkom dit en breng uw kap daarom tijdig bij ons langs om te laten doorstikken. Als wij de kap hebben doorgestikt en eventueel hebben gerepareerd, dan is het mogelijk om de kap te laten reinigen, of dit zelf te doen. Hierna kan de kap in de meeste gevallen nog een aantal jaren mee.

Hieronder wat leuke projecten

Dekzeil laten maken?

We maken graag een nieuw dekzeil voor u, maar doen dit graag op basis van het oude dekzeil. Dus als u dat nog heeft dan kunnen we daarvan een perfekte kopie met eventuele verbeteringen maken.


Als we toch een mal maken, dan doen we dat liever niet op de boot die in het water ligt, want dat wiebelt, en je kunt er niet omheen lopen, dus voor het maken van een nieuw dekzeil dient de boot echt op de kant te liggen. Dit is in principe mogelijk bij de Kromhout werf tegen een vergoeding.


We zitten liever achter de naaimachine dan in de auto, dus onze voorkeur gaat uit naar opdrachten in Amsterdam.