Zeilmakerij OOST

Laat je zeil (niet) stikken!

Over het ontstaan van de zeilmakerij

vlieger blauwHet begon allemaal met een vlieger, en niet zo maar een vlieger, maar een hele bijzondere vlieger, een zg. Revolution. Een aantal jaar geleden alweer was ik op een festival en zag ik iemand met een vlieger, deze vlieger kon vooruit, achteruit, links- en rechtsaf, en zelfs stoppen in de lucht. Zo'n vlieger wilde ik ook! Dus... verder gezocht, bouwplan gekregen van een inmiddels goede vriend, eerste vlieger gemaakt, en nog één, en nog één, en nog één... afijn je raadt het wel, ik heb er nu 6 of 7, en elke vlieger is weer mooier dan de vorige.

Enige tijd later, kwam ik een cursus zeilmaken tegen bij De Zeilerij in Zaandam  - daar heb ik een aantal maanden een cursus zeilmaken gevolgd, toen de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ik wellicht kon stage lopen om zodoende het zeilmaken te leren. Na enkele maanden stage te hebben gelopen en ook op de HISWA te hebben gestaan, ben ik gevraagd om daar te werken als ZZP-er.

De laatste jaren heb ik als ZZP-er ook ervaring opgedaan bij De Zaanse Zeilmakerij en veel geleerd bij Zeilmakerij Haarlemmermeer en tevens in Woerden bij Slikkendam watersport.

Over Paul Elfferich

paulNa veel omzwervingen (van bedrijfsleider bij een biergroothandel tot zelfstandig DTP-er tot systeembeheerder bij De Volkskrant en een eigen webdesign bedrijf - Subsurface) heeft Paul zijn burostoel ingeruild voor het mooie ambacht van zeilmaker. Daarnaast is hij in de zomer vaak te vinden op Surfcenter IJburg waar hij jaren windsurfles heeft gegeven.

Bel even voordat u langskomt

Zeilmakerij Oost is een eenmanszaak, wij zijn regelmatig op pad naar een jachthaven in de buurt. Voorkom dat u voor een dichte deur staat en bel voor u wilt langskomen even met 020 211 7103.

Onze werkzaamheden

  • Nieuwe ritsen inzetten
  • Ramen vervangen
  • Drukknopen, spanbanden, reparaties
  • Doorstikken dekzeil of bootkap
  • Schaduwdoek maken
  • Dekzeil maken
  • Divers maatwerk