Zeilmakerij OOST

Laat je zeil (niet) stikken!

Dekzeilen

Als u nog beschikt over het oude dekzeil, maak dan een afspraak om langs te komen, dan kunnen wij zien of het geschikt is om na te maken. Van een foto is dit in het algemeen slecht te beoordelen. Een mal maken op de boot kan alleen als de boot op een trailer ligt of op een plek waar we erom heen kunnen lopen.

Het maken van een mal is in principe mogelijk bij de Kromhout werf. Zij hijsen uw boot aan de kant en wij maken dan de mal en het dekzeil. In het algemeen brengt u de boot op maandag (of in het weekend ervoor), daarna maken wij de mal op maandag/dinsdag en als alles klaar en in orde is plaatsen we het nieuwe dekzeil op donderdag/vrijdag, zodat u aan het eind van de week weer over uw boot kunt beschikken.

Mochten er aanvullende werkzaamheden moeten worden verricht, zoals bijvoorbeeld anti-fouling aanbrengen of uw buitenboordmotor laten checken, dan is dat mogelijk in overleg.

20200228 112136 HDRdekzeil 02

 dekzeil 04

 

 dekzeil 03

 

Prijzen dekzeil

Een eenduidige prijs voor een dekzeil is vrij lastig te geven. Grofweg begint het bij € 750,- voor een kleine boot van 4 meter. Het hangt er ook van af welke soort bevestiging u wilt (gewone drukknopen, LoXX, of zandzakken), bij een boot langer dan 7 meter wordt het zeil meestal in tweeën gedeeld, zodat het hanteerbaar blijft en aan elkaar gekoppeld door middel van 2 ritsen. Dat is dus wat extra werk waar een prijskaartje aan hangt.

 

Heeft u een specifieke vraag, neem dan Contact op voor meer informatie.