Zeilmakerij OOST

Laat je zeil (niet) stikken!

U bent toe aan een nieuw dekzeil voor uw boot?

In dat geval ontvangen wij graag de maten van de boot (lengte/breedte) plus wat recente foto's, zodat we een indruk hebben. U kunt één en ander sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Het namaken van het oude dekzeil doen we in principe niet meer.

Uw boot zal een weekje op de wal moeten zodat een mal gemaakt kan worden voor het nieuwe dekzeil en we het nieuwe dekzeil daarna kunnen plaatsen. Dit is in principe mogelijk bij de Kromhoutwerf. U brengt de boot op maandagochtend en gemiddeld na 1 week kunt u de boot weer ophalen.

20200228 112136 HDRdekzeil 02

 dekzeil 04

 

 dekzeil 03

 

Spoedreparatie (dagretour)

Wilt u uw kap op dezelfde dag terug, dan kan dit alleen op afspraak! We bepalen een dag, en die dag brengt u uw bootkap of zeil in de ochtend om half 10 en eind van de middag kunt u het weer ophalen. De bootkap (of dekzeil) dient droog en schoon te zijn.

De extra kosten voor de spoedreparatie bedragen:
bij reparaties tot 1 uur: € 25,-
bij reparaties tot 2 uur: € 50,-
bij reparaties boven de 2 uur: € 75,-

 

Prijzen dekzeil

Een eenduidige prijs voor een dekzeil is vrij lastig te geven. Grofweg begint het bij € 900,- voor een kleine boot van 4 meter. Het hangt er ook van af welke soort bevestiging u wilt (gewone drukknopen, LoXX, of zandzakken), bij een boot langer dan 7 meter wordt het zeil meestal in tweeën gedeeld, zodat het hanteerbaar blijft en aan elkaar gekoppeld door middel van 2 ritsen. Dat is dus wat extra werk waar een prijskaartje aan hangt.

 

Heeft u een specifieke vraag, neem dan Contact op voor meer informatie.